Nieuws

 • Welvreugd legt warmtenet GeoPower Oudcamp aan

  Geplaatst op 6 december 2017

  In opdracht van VB Geo Projects voert Welvreugd de aanleg van het warmtenet uit.
  Het warmtenet wordt gevoed vanaf twee bronnen, gesitueerd land de A20, Geopower Oudcamp.

  Lees verder
 • GroenteNet: Goede test GeoPower Oudcamp

  Geplaatst op 21 september 2017

  De eerste welltest van aardwarmteproject GeoPower Oudcamp in Maasland bracht voldoende kuubs water van een hoge temperatuur omhoog om te voldoen aan de basislast van de acht deelnemende glastuinbouwbedrijven. De welltest vond in het eerste weekend van september plaats. Aan de tweede boring wordt nu door het Duitse DrillTec gewerkt, aldus de assistent-projectmanager van het aardwarmteproject tegenover Groente- en SierteeltNet.

  Lees verder
 • Hortinext: Boring aardwarmteproject GeoPower Oudcamp begonnen

  Geplaatst op 24 juli 2017

  De boortoren van aardwarmteproject GeoPower Oudcamp in Maasland is deze week begonnen met boren. Een ambitieus project van acht bedrijven, met in totaal 50 hectare glas.

  Lees verder
 • Persbericht: boring GeoPower Oudcamp begonnen

  Geplaatst op 19 juli 2017

  De boortoren van het aardwarmteproject GeoPower Oudcamp in Maasland is sinds maandagavond 17 juli aan het boren en gaat daar nu 24 uur per dag mee door. De verwachting is dat de eerste put, die 3 kilometer diep is, halverwege augustus kan worden getest, zo zegt Patrick Dekker, assistent-projectmanager van het aardwarmteproject.

  Lees verder
 • Persbericht: Tuinders gaan 15 miljoen m3 aardgas per jaar besparen

  Geplaatst op 23 juni 2017

  Met GeoPower Oudcamp krijgt Midden-Delfland haar eerste geothermie project. Ze zet daarmee grote stappen in de verduurzaming van Midden-Delfland. De deelnemende tuinders besparen met het project 15 miljoen m3 aardgas per jaar.

  Lees verder
 • GeoPower Oudcamp start in juni

  Geplaatst op 19 mei 2017

  Het aardwarmteproject GeoPower Oudcamp in Maasland is rond. De financiering is gelukt en op 20 juni, zo is de planning, wordt er gestart met boren. Het streven is dat in januari 2018 alle acht aandeelhouders van het aardwarmteproject, goed voor ruim 50 hectare glastuinbouw, de warmte van de bron benutten. Dat zegt Léon Lankester, projectmanager en één van de drie directieleden van het aardwarmteproject.

  Lees verder
 • B & W Midden-Delfland brengt oriënterend bezoek aan GeoPower Oudcamp

  Geplaatst op 20 juli 2012

  Op dinsdag 26 juni hebben B & W van de gemeente Midden-Delfland, aangevuld met een aantal raadsleden, een bezoek gebracht aan het project GeoPower Oudcamp. Onder die naam hebben zeven tuinbouwbedrijven de handen ineen geslagen om te gaan boren naar aardwarmte. Met een diepte van vier kilometer is het een project dat uniek is voor Nederlandse begrippen. Momenteel zijn de initiatiefnemers bezig om financiers voor het plan te vinden. Uit de mond van burgemeester Arnoud Rodenburg verklaarde het college in ieder geval zoveel mogelijk medewerking te zullen verlenen om het project doorgang te laten vinden.

  Lees verder